A hit, a karma és az igézetek - a sikeres mágia alapfeltételei

A kimondott szó egy megerősítés. Nem a szövegben van a lényeg, hanem ami az elmében megfogalmazódik. Éppen ezért teljesen mindegy, hogy egy ima, mantra, igézet milyen nyelven hangzik el, mert a kimondott szó az csak az elmében megfogalmazottak "kivetítése", megerősítése. Ha az elmében nincs meg a hit, akkor a kimondott szavak csak üres frázisok. A meditáció elsajátításán túl a hited és a hozzá tartozó karmád azok, melyek közvetlen befolyással vannak a mágiára és annak sikerességére.

Az igézetnek szívből kell jönnie. Legjobb, ha minden igézetet magad készítesz azt az erőt megszólítva, amely a legközelebb áll hozzád. Például ha lelkes természetvédő vagy, akkor az Anyatermészet erőit hívhatod segítségül, ha hithű keresztény vagy, akkor Istent vagy annak erejét a Szent Lelket szólíthatod meg, ha ateista vagy és a tudományban hiszel, akkor az Univerzum erőihez szólhatsz. A megszólított erő mibenléte úgy is a szívedben lakozik, azt írd le, amit ott érzel. Az igézetnek nem kell feltétlen rímelnie, de élvezetesebb, ha vannak benne rímek. Fontosabb, hogy legyen egy ritmusa, bár ez sem kötelező. A legfontosabb, hogy az legyen benne konkrétan amit szeretnél, amit kérsz, ami a lelked legmélyéről jön. Ne legyenek benne felesleges giccsek, minél tömörebb és konkrétabb, annál jobb, annál hatásosabb. Ezért az ezen oldalon olvasható igézetek csak példák, a legjobb ha magad írod őket.

És, hogy segítenek-e a megszólítottak? Nem feltétlenül. Rád pillantanak és látják a karmádat, eddigi életedet, tetteidet mik nyomot hagytak a karmádon. Eldöntik, megérdemled-e a segítségüket. Például ha nagyban rombolod a természetet, környezetszennyező autóval jársz, és a többi, a megszólított Természet erői egy pillantást követően dolgavégezetlen tovább állhatnak. Ugyanez a helyzet a vallásokkal is: ha nem tartod be az összes szabályukat pontról pontra az életed folyamán mindenkor, akkor az adott vallás által tisztelt felsőbb erő figyelme nagy valószínűséggel átsiklik feletted, nem veszi figyelembe kérésedet. Miért is tenné? Esetleg még a kívánságod ellentétét is teheti, hogy megleckéztessen. A mágia és a spiritualitás tehát közel sem veszélytelen.

6 komment

Címkék: alapok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berkela 2011.09.28. 15:54:52

mert a sok rossz esemény miatt nem értem a tetteim helytelenségét

scabeabnde 2011.09.30. 19:29:52

Lehet, hogy valaki negatív energiákkal bombázott, átkozódott, szitkozódott, s rád ragadt. Ha meg ismerősökkel van a gond, akkor az meg nem a te karmád.

scabeabnde 2011.12.28. 10:01:43

Az igaz hit az, ami a szíved legmélyéről jön és feltétlenül elfogadod. Az tulajdonképpen mindegy, hogy hogyan hívják.

CsabaCs 2014.03.09. 18:42:23

Szia Scabeabnde!

Szeretnék Veled beszélni, megoldható lenne? Mail címem: cseh68@freemail.hu
Üdv: Csaba
süti beállítások módosítása