Meditáció - a varázslás elsajátításának alapja

Meditálni annyi, mint koncentráltan összpontosítani a gondolataidat, ami ugye elengedhetetlen a sikeres varázsláshoz. A meditáció nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt gondolod. A legnehezebb az egészben annak megtanulása, hogy megtisztítsd az elméd minden nem kívánt gondolattól. Próbálj meg a semmire gondolni. A legtöbb ember számára ez szinte lehetetlennek tűnik, de mégis megvalósítható. Meditáció előtt győződj meg róla, hogy nem fognak megzavarni közben. Kapcsold ki a telefont, és ha valaki van a közeledben, akkor mondd neki, hogy hagyjon picit békén!

Először is itt van a sok évszázada legnépszerűbb meditáló helyzet, azaz a Lotus pozíció vagy testtartás ("Padma-asana"). Ha megnézed az oldalsó képen látható emberalakot, nagyjából látod a Lotus mibenlétét. Egyszerűen ülsz a földön (javaslat, hogy egy kényelmes szőnyegen vagy nagy párnán tedd ezt) s keresztülteszed a lábad a lábadon, mindkét lábfejed az ellentétes oldali combodra helyezve, s mindkét kezed a térdeden. Ez először kicsit kínos, de ahogy napról napra újra próbálod, nyújtod, lazítod a lábaidat, kezdesz majd hozzászokni. Ha nagyon nem megy, akkor azt is megteheted, hogy csak egyszerű nyújtógyakorlatokat végzel a meditáció előtt, és az egyszerűbben kivitelezhető törökülésben helyezkedsz el.

Következő apró lépések a hangulat beállítását szolgálják. Ehhez szükséged lesz egy vagy néhány - lehetőleg fehér - gyertyára. A helyiségben ahol a meditációt végzed, csak a gyertya világítson. Használhatsz valamilyen gyengéd illatú füstölőt is. Az irritáló szagú füstőlőket kerüld! És végül van még egy dolog... a halk New Age zene. Mindezek együtt segíthetnek a meditáció hangulatának előkészítésében.


Most jön a legnehezebb része a meditációnak: kitisztítani az elméd minden gondolattól. Ehhez egyszerűen el kell képzelni egy nagy szeméttelepet vagy egy nagyon nagy fémdobozt a mentális képernyődön. Aztán mentálisan bele kell tenni a dobozba az összes gondolatodat és aggodalmadat, benne egyesével a számlákat, a szerelmi életedet, a problémákat, a gyerekeidet, a munkádat, s minden mást amit kitalálsz. Ezután zárd le a doboz fedelét, majd nyomd le a szellemi képernyődön. Ha ez elsőre nem működik, akkor egyszerűen csak próbáld meg újra a következő napon... egyik nap működni fog.

Most, hogy beállítottad a hangulatodat, törlölted az elméd és lótusz/törökülés helyzetben vagy, készen állsz a meditálásra.

A meditáció alatt egyszerűen nem csinált semmit és nem gondolsz semmire. Egyszerűen ott ülsz az elméd törlését követően és továbbra is semmit se gondolsz. Egy idő után egy látomás vagy egy szimbólum jelenik meg a mentális képernyődön. Lehet, hogy hallasz egy belső hangot is... figyelmesen hallgasd meg az üzenetet. Fizikailag nem hallasz és látsz semmit, és ez jó. Ez egy egyszerű stresszoldó folyamat, az elme és a test végtelen békessége. Egy kis kikapcsolódást kapsz fejben a mindennapi gondok alól. Tíz-tizenöt percig ülj így, majd nyisd ki a szemed, és térj vissza a normál életbe.

Van egy másik, mókás és egyszerű módja a meditációnak. Sétálj el egyedül egy magas fűvel borított mezőre, ahol csak egymagad vagy technika és emberi építmények nélkül, s senki sincs körülötted. Sétálj amíg nem találsz egy szép árnyalatú fát, például egy folyó partján. Ülj magadban a fa alatt. Pihenj és élvezd a hűvös szellőt, a közelben csobogó víz hangját. Szívd fel elméddel az Anyatermészet összes hangját, a madarak csiviteléseit, a szél suhogását... mindent. Csak ülj ott, amíg úgy gondolod, és élvezd a különleges hely békéjét, mert ez lesz az a hely ezentúl ahova minden alkalommal visszatérsz majd, amikor meditálni szeretnél. Most békében vagy önmagaddal. Mert ezen a helyen nincsenek gondok, senki se bánt, s senki sem mondja meg neked, hogy mit csinálj. Te és a Természet eggyé váltok. Érdemes itt maradni sokáig. Egy idő után, amikor készen állsz visszatérni az életbe óvatosan nyisd ki a szemed, majd egyszerűen csak kelj fel a fa alól és sétálj vissza az odafelé vezető úton a magas füvön keresztül, amíg haza nem érsz.

Idővel, ahogyan egyre többször meditálsz, koncentrációs képességeid ugrásszerű fejlődésnek indulnak, s közelebb jutsz a sikeres mágiahasználathoz. Azon veszed majd észre magad, hogy a nap bármely pillanatában hihetetlenül tudsz összpontosítani. Ez a legfontosabb alapja a mágiának, e nélkül nem sikerülhet.

3 komment

Címkék: alapok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Anna 2013.11.13. 16:20:19

Igaz, hogy csak második napja próbálkozok vele, de nem akaródzik sikerülni. Konkrétan, amikor elkezdek érezni valami furcsát, akkor elröhögöm magam, mert rájövök, hogy sikerült. De majd a többi napon is próbálkozni fogok. :)

CsabaCs 2014.03.08. 20:34:17

Szia!
Szeretnék Veled beszélni Tisztelt mágus online könyv író. Megoldható lenne? Mail címem: cseh68@freemail.hu

a beszélgetés reményében tisztelettel:

Cseh Csaba

danderey11 2020.03.24. 22:08:36

Sziasztok! Ebben az írásban is találtam jó kis meditációt, ha valaki szeret meditálni.. www.scribd.com/document/444579161/Boszorkanysag
süti beállítások módosítása