Egyszerű gyertyavarázslatok - a színek jelentései

A gyertyamágia lényegi működése abban áll, hogy azt az energiát amivel dolgozni kívánsz lehozd a fizikai síkra. A gyertyarítusoknak sok évezredes hagyománya van. Talán emlékszel az első rituális gyertyádra, mely a pár éves születésnapi tortád dísze volt. Égett a gyertya, és azt mondták, hogy csukd be a szemedet és kívánj valamit, majd fújd el a gyertyát. A gyertyavarázslatok nagyjából ugyanezen az elven alapulnak: meggyújtod a gyertyákat és becsukod a szemed vagy a lángba nézve hajtod végre a varázslatot. Gyertyavarázslatokat és rituálékat nagyon könnyű csinálni, és hogy sikerül-e, az csak tőled függ, mennyire vagy képes koncentrálni. A különböző színű gyertyáknak mindegyikének megvan a saját szimbóluma. Az alábbi felsorolás színek szerint írja le a jelentésüket:

Gyertyavarázslat lehet nagyon egyszerű is és bonyolult is. Minden attól függ, hogy mennyi időt kívánsz rászánni a rituáléra. Például lehet egy olyan egyszerű varázslat, hogy égetsz egy zöld gyertyát és a lángjába merengve énekelsz... "pénz, pénz hozzám". Lehet viszont egy bonyolult, többnapos rituálé is. Ennek megválasztása mindig a tiéd.

Az első dolog, hogy beszerezz a varázslatnak megfelelő színű gyertyát vagy gyertyákat (a színekről bővebben lejjebb olvashatsz). Ezután be kell kenned a gyertyát olajjal (olívaolaj is jó). Be kell dörzsölni a gyertyát az olajjal a középső felétől a szélei/végei felé. Ahogy ezt teszed, gondolj a varázslat céljára. Aztán ülj és meditálj a varázslat tárgyán, gyújtsd meg a gyertyákat, majd olvasd fel a varázslatot, éneket, megfelelő mantrát vagy igézetet. A ráolvasásokat, a mágikus rítus megerősítését lehet papírra is írni és égetni, szélnek ereszteni, vagy a viaszba olvasztani, a viaszkészítés és a bekenés idején. Nem kell túlbonyolítani a varázslat szavait, nem kell belerakni olyan szavakat, amiket nem is tudod mit jelentenek és kiejtésükkel sem vagy tisztában. A legjobb ha te írsz saját varázslatokat, igézeteket. Gondolj a varázslat témájára és írj egy egyszerű kis verset, amiben teljesen egyértelműen kifejted, hogy  mit szeretnél. Nem is kell feltétlen rímelnie, de jó ha azért van egy ritmusa. A nyelv sem lényeges, az a lényeges ami az elmédből a papírra kerül. Ez az akaraterőről szól, a pozitív gondolkodás hatalmáról és a kreatív vizualizációról. Ha képes vagy nagy hatékonysággal és koncentrációval megcsinálni ezeket a dolgokat, akkor a varázslat rezgései kikerülnek az Univerzumba és valóra válnak.

A gyertya égetése egy, három, hét, huszonegy napos rítus. A lényeg, hogy égesd el a gyertyát végül teljesen... ha mégis marad, ásd el. Több napos varázslat esetén minden nap ugyanabban az időpontban gyújtsd meg, s ha kell naponta kend be. A rítust befolyásoló külső tényezők a Hold állása is, hiszen a víz ura ő, a tűz kioltója. Rítusaid közül különösen a megtisztulást segítheti. Fogyó Hold idején a hárítást, növő, illetve telihold idején az új dolgok elérését, új kilátásokat kell keresni. Ehhez hangold a bekenés mozgását is.

 

Fehér: igazság, tisztaság, szűziesség, béke, Felsőbb én, a legtöbb esetben helyettesít bármilyen más színt
Piros: szerelem, egészség, szexualitás, erő, tűz, szenvedély, gyors cselekvés, hivatásbeli célok, hajtóerő, túlélés, a Hold vére
Zöld: pénz, szerencse, termékenység, fizikai gyógyulás, a Földanya, fa-és növénymágia, növekedés, személyes célok
Fekete: viszály, gonosz, negatívitás, zavartság, kötés, éleslátás, védelem, visszaveri a negatív energiákat
Barna: a semlegesség, a bizonytalanság, különleges jóindulat, barátságok befolyásolása
Rózsaszín: szeretet, erkölcs, becsület, vonzalom, románc, törődés, gondozás, bolygó iránti jóakarat
Lila: teljesítmény, üzleti fejlődés, ambíció
Narancs: attrakció, stimuláció, általános siker, ingatlanügyletek, törvényes dolgok, igazság, eladás
Zöldessárga: féltékenység, harag, viszály
Szürke: semlegesség, holtpont, negatívitás
Világoskék: nyugalom, türelem, egészségügy, víz, bölcsesség, védelem, nyugalom, jószerencse, leblokkolt kommunikáció feloldása, szellemi inspiráció
Sötétkék: depresszió, változékonyság
Sárga: levegő, intelligencia, a Nap, memória, logikai képzelőtehetség, tanulás gyorsítása, mentális blokkok feltöréséhez
Ezüst: asztrális energia, női energia, telepátia, előrelátás, intuíció, álmok
Bíbor: harmadik szem, pszichikus képességek, rejtett tudás, magas beosztásban lévő emberek befolyásolása, szellemi erő
Réz: szakmai előremenetel, üzleti termékenység, hivatásbeli manőverek, szenvedély, pénzügyi célok
Arany: Isten, támogatás elnyerése, férfias erő, boldogság

Szólj hozzá!

Címkék: alapok varázslat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása