A Hold jelentőssége a mágia szempontjából

A megfelelő holdfázis az egyik kulcsa a sikeres mágiának. Sok varázslat a teliholdas éjszakán éri el maximális hatásfokát és hatékonyságát. A Hold hatással van az egész földi életre, mindenki hangulatára. A mezőgazdasági termelők is ismerik a növényekre és növénypalántákra gyakorolt hatását. Az emberek is ilyenkor kicsit másképpen viselkednek.

Négy holdfázist különböztetünk meg: Új Hold, Növekvő Hold, Telihold és a Fogyó Hold. Minden ilyen szakasz egy hét napos időszak során fejti ki mágikus működését. Ezek a fázisok együtt adják a huszonnyolc napos Hold hónapot. Erősebben az adott dátumok előtti és utáni három napon belül érvényesül az erejük. Ez az időintervallum lehetőséget ad a mágia megtervezésére. Nem mindenki tudja kivitelezni egy napra koncentrálva a tennivalóját, így ez megnyitja az lehetőséget azoknak, akiknek az elfoglaltságuk miatt kevés szabadidejük van. A Hold különböző fázisait különböző varázslatokhoz használják fel.

Új Hold - ez a fázis nagyon hasonlít a Fogyó Holdhoz, és arra használhatod, hogy megszabadulj dolgoktól.

Növekvő Hold, első negyed - ez amikor a Hold megvilágított fele a Földről szemlélve növekedési fázisban van, mérete látszólag növekszik. Ez az időszak olyan varázslatokhoz használatos, melyek valami növelésére, keletkezésére vonatkozik. A fontos teendőidet ekkor hajtsd végre. Ezen idő jó alkalom valami létrehozására, megjelenése, vetítésére, tisztítására, új tevékenységek ösztönzésére. Ebben a fázisban kiemelkedően működik a külső és belső látás. Jó idő a fizikai aktivitásra is. A növekedő hold ideje kulcs a harcok megvívásához, új lehetőségek kihasználásához, bölcsességek tanulásához és az előrelépési szándékok közléséhez. Ekkor kötelezd el magad a céljaid elérésére.   


Telihold
- ez a fázis igazából konkrétan egy éjszakából áll. A legfontosabb varázslatokat a legnagyobb hatékonysággal végezheted el ilyenkor az éjszakai holdfénynél

Fogyó Hold, utolsó negyed - ekkor a Hold látszólagos mérete csökken. Ez a fázis általában olyan varázslatokhoz nyújt segítséget, melyek olyan dolgokra vonatkoznak, amik nem kellenek vagy az elmúlásukat kívánjuk. Mint például, hogy egy ellenség vagy rossz szellem elmenjen, vagy elmúljon egy betegség, vagy egy rágalmazás hiteltelenné váljon

 

Szólj hozzá!

Címkék: alapok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása