A felszentelt víz, tárgy és tér

A felszentelt tér az a helyiség, mely a mágiaművelőt mentessé teszi minden káros energiától, vagyis megtisztítja. Minden szertartást és varázslást csakis felszentelt térben szabadna elvégezni, mert különben a negatív energiák akadályozhatják a hatékonyságát. Felszentelt teret bárki csinálhat, akár most is készen állsz rá. A felszentelt tér akkor is jó célt szolgál, ha semmiféle mágikus tevékenységet nem akarsz folytatni, mivel ha felszentelsz egy teret, kiűzöd a rossz dolgokat onnan, ezzel tulajdonképpen kitakarítod a szobád.

Válassz négy tárgyat a négy fő elem jelképéül. Például föld - tál só, levegő - füstölő, tűz - gyertya, víz - tál víz. Külön-külön mindegyik tárgyat meg kell szentelned. Tedd a kezed mindegyik tárgy fölé, erősen koncentrálj, és mondd el ezt a szöveget:

"Univerzum hatalmas erői, megtisztítom ezt a sót/füstölőt/gyertyát/vizet
a fizikai világ minden ártalmától,
s az asztrális világ minden ártalmától.
Felszentelem és megújítom erőit a Ti nevetekben"

Ezt mindegyik tárggyal tedd meg, mindegy milyen sorrendben. Ha megvan, akkor szórj három csipet sót a vízbe, és háromszor kavard meg a mutatóujjaddal az óramutató járásával megegyezően. Ezután tartsd a víz fölé a kezed és mond el a következőket:

"Az Univerzum erői nevében
A szeretet áldását kérem,
Harmónia és Békesség lakozzék e vízben
Minden a Te akaratod szerint legyen,
Úgy legyen!"

Miután kimondtad ezeket a szavakat, képzeld azt, hogy fehér fényben ragyog fel a víz. Próbáld tartani ezt a képet, ameddig csak bírod, ezután hagyd abba, mert ezzel készen is van a szentelt víz.

Menjél a szobád északi felére a Föld elem jelképével és menj körbe az óramutató járásával megegyezően, tehát keletre, délre, nyugatra, majd újra északra. Szórd szét a sót, közben mond el ezt a szöveget:

"Megtisztítom, felszentelem,
E szent teret mindenre képessé teszem
A föld elemmel, a Szent Szellem nevében
Minden a Te akaratod szerint legyen"

Mikor visszatérsz északra, mond ezt: "Úgy legyen!"


Ezután ugyanezt tedd meg a levegő elem jelképével (füstölő) és a tűz elem jelképével (gyertya) is, azzal a különbséggel, hogy a szövegben föld elem helyett levegő illetve tűz elemet mondasz, és nem északról kezdesz, hanem a levegő elemmel keletről, a tűz elemmel pedig délről, na és persze itt nem kell szétszórnod semmit sem, nem is tudnád se a füstölőt, se a gyertyát. A víz elemmel ugyanez a helyzet, víz elemet mondasz a föld elem helyett, és nyugatról kezdet az egészet, és itt már spricceld szét a szobában a vizet. Ha ez mind megvan, akkor állj a szoba közepére, emeld fejed fölé mindkét kezedet felfelé tartott tenyérrel és mond el ezeket a sorokat:

"A Természet erői nevében,
A Hatalmas Univerzum nevében
Megtisztítom, felszentelem
 
E szent teret mindenre képessé teszem
A Szent Szellem erejével! Úgy legyen!"

Szólj hozzá!

Címkék: alapok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása