Előkészületek bonyolultabb gyertyavarázslatokhoz - az oltár és a kör

Bármit használhatsz oltárként aminek lapos a teteje. Ha a varázslat kimondottan nem írja elő, akkor a terítő lehet például fehér színű, hiszen a fehér szín jó minden cél érdekében. Légy kreatív! Nem árt a dolgaidat annyira leegyszerűsíteni, amennyire csak tudod, különösen, ami a gyertyatartókat illeti.

Az úgynevezett védő varázskör létesítése főként a Wicca boszorkányoknál dívik, de nem árt senkinek sem a biztonság kedvéért az oltár köré felvetnie egy ilyet, a negatív energiák kiküszöbölése végett. A boszorkányok mentálisan, szertartásos kántálással hozzák létre a mágikus kört, de lehet fizikailag is létrehozni egy ilyet. Ehhez egyszerűen az oltár és saját magad köré kell tenni (két-három méter sugarú) kör alakban minél több (mondjuk kilenc vagy huszonegy) védőkövet vagy olajjal bekent és felszentelt gyertyát (lásd lejjebb).


Füstölés

Vannak néhányan, akik szerint a füstölés elengedhetetlen a gyertyamágia során. A füstülő fajtáját előírhatja egy különleges varázsige, de használhatsz más illatokat is. Van, aki a Háromkirályok illatait használja, van, aki a herbénát. A füstölő a Levegőt szimbolizálja. A füstje pedig magával viszi gondolatainkat az Univerzumba.


Előkészületek

Mielőtt nekikezdenél, készíthetsz magadnak egy kellemes relaxáló fürdőt. Tégy bele egy maréknyi tengeri sót, hogy az energiáid szabadon áramolhassanak. Gyújts meg egy pár gyertyát, kapcsold le a világítást és lazíts. Tisztítsd meg elmédet a sok limlomtól, amit napközben összegyűjtöttél. Képzeld el, amint a víz kimos belőled minden negatív dolgot. Bármely varázslás előtt fontos, hogy megtisztítsd elmédet, hogy az nyugodt és kitisztult legyen. Lásd: meditáció.

 


Gyertyatípusok

Bármelyik gyertya alkalmas gyertyamágiához, egészen addig, amíg használat előtt rendszeresen megtisztítod és felszenteled. Bár a méhviasz gyertyák drágábbak, mint a boltokban kapható szokásos gyertyák, ugyanakkor hatékonyabbak is, hiszen természetes alapanyagból készültek. Mint bármely más eszköz, a gyertya is azzal a speciális eljárással készül, mely során elnyeli használója energiáját. Sok tapasztalt mágiaművelő éppen ezért csak saját készítésű gyertyát használ.


Tisztítás és felszentelés

A tisztítás során eltávozik minden negatív energia, amely útja során a gyertyára tapadt. Célod, hogy a gyertya annyira mentes egyen minden szellemi törmeléktől, amennyire csak lehet. A gyertya olajjal való megtisztítása legalább olyan fontos, mint a többi lépés. Bármilyen olajat használhatsz, vagy amit kér a varázslat leírása. Van, aki a lótuszolajat részesíti előnyben, van aki olívát használ. Ami fontos, az a megtisztítás iránya:

- ha azt akarod, hogy valami közeledjen hozzád, akkor az olajat a gyertyán lefelé irányuló mozgással oszlasd el a tetejétől a közepéig, aztán az aljától a közepéig.

- ha azt akarod, hogy valami távolodjon tőled, akkor az olajat a gyertya közepétől kezdve oszlasd el a végek felé. Sose mozgasd a kezed oda-vissza, mert akkor a célod meghiúsul. A megmaradó olajat a kezedről kend a harmadik szemedre és a mellcsontodra.

A felszenteléshez merítsd a gyertyát tengeri sóba, és kérd a Természet vagy az Univerzum erőit, hogy áldják meg. A kérésnek vannak leírt, létező formulái, de az a legjobb, ha a szívedből jön. Itt egy példa:

"Az Univerzum erői nevében megtisztítom és felszentelem ezt a gyertyát.
Égése során erejével a Fényt szolgálja."

Majd mondd ki a szándékodat vagy a célodat amiért a gyertyát használod.

 

Vésések

Ha vésni akarsz a gyertyába, használhatod hozzá az Athamédat (szent tőr). Általában ugyanaz a célja, mint a gyertya megtisztításának:
- ha azt akarod, hogy valami közeledjen hozzád, akkor a gyertya tetejétől a közepe felé, majd az aljától a közepe felé kell írnod.
- ha elűzni kívánsz valamit magadtól, akkor a gyertya közepétől a végek felé kell írnod.

1 komment

Címkék: alapok varázslat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabriellaboszi 2019.04.10. 17:49:05

Köszönöm hogy itt lehetek.
süti beállítások módosítása