Hipnózis, önhipnózis

Ez valójában egy nagyon egyszerű folyamat (főleg, ha már a kisujjadban van a meditálás képessége), nagyon kevés tanulmány és gyakorlat is elég hozzá, viszont vésd az eszedbe, hogy nem mindenkit lehet hipnotizálni. Vannak, akik annyira be vannak bugyolálva a mindennapi gondjaikba, hogy egyszerűen nem lehet koncentrálni rájuk, nem képesek ellazulni. Ahhoz, hogy akit hipnotizálsz - akár magadat, akár másokat - az kell, hogy képes legyen az elme kitisztulni, pont mint a meditáció alatt, s kell még hozzá rengeteg türelem és hajlandóság is. Azt javaslom, próbáld ki előbb magadon, mielőtt másokon kísérleteznél.

 

Önhipnózis

Ülj egy kanapén egyenes háttal, csukd be a szemed, tartsd a karjaidat magad mellett vagy az öledben. Ne mozogj. Csak ülj ott és pihenj egy kicsit. Tisztítsd ki az elméd minden gondolattól. Ehhez egyszerűen el kell képzelned a mentális képernyődön egy nagy szeméttelepet vagy egy nagyon nagy fémdobozt. Aztán nyisd ki a doboz fedelét, s rakd bele az összes gondolatodat és aggodalmadat egyesével... a számláidat... a szerelmi életedet... a problémáidat... a gyerekeket... a munkádat... mindent ami eszedbe jut. Ezután zárd le a doboz fedelét, majd nyomd le a szellemi képernyődön. Most ülj ott nyugodtan minden gondolattól mentesen pár percig. Lazítsd el sorban az összes testrészedet... kezd a fejednél. Képzeld azt, hogy lepihennek sorban a szemeid, a füleid, a szád, az arcod összes izma, aztán a nyakad tér nyugovóra, s sorban következik az egész mellkasod és a has régiói, a gyomor. Érkezz el a szívedig... s érezd, ahogyan lelassul. Az egész tested békésen szunnyad. A karjaid izmai teljesen elernyednek, az ujjaid tehetetlenül csüngenek. A lágyéki területek izmai is pihenőre vonulnak. Majd a lábaidon is álomhullámok csapnak át, kezdve a combjaidtól minden lábizmodon keresztül a lábujjaidig. Teljesen nyugodt vagy, a teljes békesség költözött a testedbe.

A karjaid csüngenek az oldaladon. Mondd magadban, hogy a jobb karod kezd nagyon könnyű lenni. Egyre könnyebb és könnyebb. Lassan úgy érzed, hogy tényleg egyre könnyebb lesz, szinte súlytalanul lebeg a karod. Mondd magadnak, hogy olyan könnyű, hogy szinte repül, egyre feljebb és feljebb, mint egy kis pihe amit felkapott a szellő. Ha már elérted azt, hogy a karjaid a levegőben vannak, akkor mondd magadnak, hogy egyre nehezednek a karjaid, s elkezdenek süllyedni. Gondolj arra, hogy felébredsz teljesen felfrissülve, rengeteg energiával és tiszta elmével. Nyisd ki a szemed, és értékeld amit tettél. Jegyzeteld le a tapasztalataidat. Ha nem volt sikeres az önhipnózis, ne ess kétségbe, nem mindenkinek sikerül egyből. Próbálkozz később addig, amíg nem sikerül.

 

Hipnózis

Ha sikerült, akkor lehet próbálkozni valaki mással. Próbáld ki a legjobb barátodon a feljebb leírtakat ismételve hangosan. Pihentesd le az összes testrészét. Figyeld meg, hogy működik. Emlékezz a saját hipnotizálásodra... minden testrészét nyugtasd le, altasd el. Mondd neki, hogy egyre nyugodtabb, egyre álmosabb. Ezután hajtasd végre vele a karemeléses mutatványt.

 

Ha sikeres volt gratulálok! Most már tudod, hogyan kell hipnotizálni! Ha ez mind működik, akkor próbálkozhatsz bonyolultabb dolgokkal, előhozni képeket az ő elméjében vagy a saját elmédben, esetleg gyógyítani.

Szólj hozzá!

Címkék: varázslat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása