Az aura rétegei és energiarendszere, a csakrák és gyógyításuk - második rész

Az aura egy energiaburok, mely minden létezőt körülvesz egyénenként és kollektív szinten egyaránt. Ahogy az emberi test tartalmaz önálló létezőket, úgy az ember is része egy nagyobb szervezetnek. Az egyes sejtek személyes aurája az ember aurájában található, tehát egyéni és kollektív szinten is részesei egy energiarendszernek. Az aurát az anyagi test és az azt körülvevő energiatestek együttesen alkotják. Egyes rétegeit tradíciónként más és más elnevezéssel illetik, és többféleképpen bontják.

Az aura rétegei:
- Az aura legbelső rétege az anyagi vagy fizikai test
- Az ezt követő az étertest
- Az asztráltest
- A mentáltest
- A legkülső a kozmikus vagy isteni test

Az aura energiatér, amely minden dolgot körülvesz. Mivel az élő szervezetek atomjainak nagyobb a rezgése,  a fák,  növények, állatok és emberek energiatere könnyebben érzékelhető.  Az egészséges ember aurája tojásdad formát alkot és körülbelül két és fél méter a kiterjedése.A gyógyítóknak, mestereknek ettől jóval nagyobb is lehet. Régen az emberek látták az  aurát, és néhány spirituálisan  fejlett embert  mint például Jézust és     Buddhát fénylő aranyszínű glóriával ábrázolták. Az aura színéből, méretéből és alakjából következtethetünk az ember általános állapotára. A stressz, az érzelmi feszültségek csökkentik az aura kiterjedését  és  fogékonyabbá tesznek  a betegségekre.  A színek és erősségük folyamatosan változhat,  attól függően,  hogy mi megy végbe az életünkben. A természettel való érintkezés tisztítja és kiegyensúlyozza az aurát, de energiát sugároznak a külön féle kristályok, féldrágakövek, drágakövek is, amely rezgéseket az emberi szervezet könnyedén átveheti, hasznosíthatja. Nemcsak a természet, a kövek, hanem az ember körül élő állatok aurája is jó hatással van ránk.
 
A csakra szanszkrit eredetű szó, kereket jelent. Auránk hét fő örvénylő  körből álló energiarendszerrel van  összefüggésben,  melyek  biztosítják szervezetünk energiaáramlását.  Csakráink a  gerincoszlop mentén, egymás fölött helyezkednek el, a szivárvány színeit követve. Különböző testtájakhoz és belső elválasztású  mirigyekhez kapcsolódnak, ezért harmonikus működésük hozzájárul, hogy egészséges és teljes életet élhessünk. A csakra terápia, segít a test, szellem, és a lélek harmóniájának a megteremtésében, hogy a fizikai síkon megvalósulhassanak álmaink vágyaink. A csakrák egészséges működését mutatja az egészség, vitalitás, harmonikus élet. Akinek azonban többféle betegsége, lelki –pszichés problémái vannak, annak a csakrái sérültek. Rossz energia leadással, és felvétellel pedig a személy élet minősége egyre romlik. Az öngyógyító folyamatok beindítása után a kezelt személy ön maga tudja sorsát kezébe venni, azt a számára legmegfelelőbb módon irányítani.

Hetedik csakra elnevezései: Szahaszrára-csakra, korona-csakra, fejtetőközpont, ezerszirmú lótusz. Segítségével kerülünk kapcsolatba a szellemi világgal. Alapelve a tiszta lét, melyet legkönnyebben meditáció közben érzékelhetünk: ibolya, fehér,illetve arany színeket megjelenítve. Kiegyensúlyozza a külső és belső személyiséget és ez a kapocs a felsőbbrendű énünkkel. E csatornán keresztül kapunk az Univerzumtól irányítást, célt és bölcsességet. Ez a csakra tárolja azon információkat, életcélunkat, kapcsolatainkat korábbi életeinkkel és a halhatatlanságot, s mely összeköt bennünket az Univerzummal,. Kiegyensúlyozza a külső és belső személyiséget és ez a kapocs a felsőbbrendű énünkkel. A Korona csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják például céltalanság, önazonosság hiánya, az élet értelmetlenségének érzése, elmebetegségek és szenilitás.

Gyakorlat: fejmasszázs.

Betegségei: általában lelki, pszichés eredetű betegségek, esetleg személyiségváltozások (Parkinson-kór, Aalzheimer-kór, depresszió, epilepszia), idegrendszeri és csontrendszeri betegségek.

Megerősítés: "Legyen meg a Te akaratod."

Hatodik csakra elnevezései: Ádnyá-csakra, homlok-csakra, a „harmadik szem", a tudás szeme, a belső szem (a parancs-csakra). A harmadik szem a spirituális látáson kívül a kreativitás és a szellemiség központja is. Zártsága esetén ezekkel is komoly gondok vannak. A belső értékek kifejlődésén keresztül mutatja a helyes utat. Ez nem azt jelenti, hogy csak azoknak működik helyesen akik tisztán látók, mert azok legfeljebb mást is látnak a minket körülvevő környezetben. A jól működő harmadik szem, segít az élet vezetésben. Ez a csakra irányítja a spirituális irányultságot és bölcsességet. Ez az álmok, belső látás és szellemi élet pontja.

Gyakorlat: tenyereidet erősen dörzsöld össze, aztán hunyd le a szemed, és borítsd be őket a tenyereddel. Élvezd a meleget és sötétet. Nyisd ki a szemed, tenyereid még mindig föléjük borítva, majd lassan vedd el a kezeidet.

A csakrát sötétkék gyümölcsök táplálják pl. áfonya, vörös és concord szőlőfélék, földi szeder, málna. Folyadékai: vörösborok és szőlőlevek. Fűszerei: levendula, mák, fekete üröm.

Betegségei: folyamatosan visszaköszönő fejfájás, látászavarok, rövid és távollátás, kancsalság, kötőhártya-gyulladás, zöld hályog, szürke hályog, hiányzó belátás és felismerés, zavaros érzékelés, bizalmatlanság a képességekben és a megérzésekben.

Megerősítése: "Felelős vagyok az életemért."

Az ötödik csakra elnevezései: Visuddha-csakra, nyak- csakra, torok csakra, kommunikációs központ. A torok csakra rendellenes működését mindenki könnyen meg figyelheti. Alul működik, ha nem tudunk ki mondani valamit, amikor gyakran gombócot érzünk a torkunkban, szinte nem tudjuk már lenyelni a problémát. Túlműködik, ha sok a beszéd, meggondolatlan fecsegés.

Gyakorlatok: éneklés, saját neved kántálása, mantrák, kiabálás, sikítás, morgás.

A torok csakrát folyadékok táplálják, mint pl. víz, gyümölcslevek, herbateák, savanykás gyümölcsök, pl. citrom, lime-félék, grapefruit és kiwi, fán termő gyümölcsök: alma, körte, szilva, barack, kajszi. Fűszerei a só és a citromfű.A torok csakrát folyadékok táplálják, mint pl. víz, gyümölcslevek, herbateák, savanykás gyümölcsök, pl. citrom, lime-félék, grapefruit és kiwi, fán termő gyümölcsök: alma, körte, szilva, barack, kajszi. Fűszerei a só és a citromfű.

Betegségei: beszédproblémák, köhögés, torokfájdalom, rekedtség, a száj és a tüdő betegségei, légzésproblémák, pajzsmirigyproblémák, sclerosis multiplex, önkifejezési zavarok. Az elnyomott érzelmek elzárhatják a torok-csakra energiáját, a negatív megítéléseket, ítéleteket szülhetnek.

Megerősítés: "Hitelesen és őszintén fejezem ki magamat. A régit elengedem és helyet adok az újnak."

A negyedik csakra elnevezései: Anáhata-csakra, szív-csakra, szívközpont. Összeköti a három alsó - föld közeli és a három felső – szellem világhoz kapcsolódó csakrát. Alapeleme a szeretet adása és kapása.

Gyakorlat: Ülj kényelmesen, kezeidet tartsd ki magad elé, vállmagasságban, nyújtott karral. Fordítsd az egyik tenyeredet lefele, a másikat felfele, aztán gyorsan nyisd ki és csukd be őket többször egymás után, míg fáradtnak érzed őket. Cseréld meg a tenyereidet, és ismételd meg a gyakorlatot. Folytasd ezt, míg kényelmetlen lesz folytatni. Ejtsd le a karjaidat, nyisd ki az ökleidet, és lassan érintsd össze a tenyereidet. Közelítsd majd távolítsd a tenyereidet, és érezd az energiát áramlani közöttük. Ez a gyakorlat segít kapcsolatot létrehoznia a szívcsakra és a kezek közt, és nagyon hatásos elvegézni például gyógyító munka előtt.

Ételek, melyek táplálják a negyedik csakrát: zöld levelesek pl. spenót, káposzta, brokkoli, karfiol, zeller, tök; ezeken kívül zöld és herbateák. Fűszerei: bazsalikom, zsálya, kakukkfű, koriander, petrezselyem.

Betegségei: az immunrendszerrel és a vérkeringéssel kapcsolatos betegségek, az antitestképzés, a fehérvérsejtek képzése, és végül maga a szív, mint szerv, emberi kapcsolatok problémái, megkeseredettség, (szív)keménység, túlzott zárkózottság, szeretetlenség. Ez a feltétel nélküli szeretet, tolerancia, empátia, megbocsátás és együttérzés pontja. Ez a lélek lakhelye.

Megerősítés: "Össze vagyok kapcsolva minden érző lénnyel."

A harmadik csakra elnevezései: Manipúra-csakra, solár- plexus (napfonat), köldök-csakra, lép-csakra, gyomor-csakra, máj-csakra. Hozzá tartozik a gyomor, emésztő rendszer. Helytelen működése esetén, a személyiség kibontakozása, az élmények és az érzelmek feldolgozása, problémát okoz. Ami a fizikai síkon az emésztésnél megmutatkozik.

Gyakorlat: Ülj egyenes háttal, vegyél mély lélegzetet, lazítsd el a hasizmaidat, aztán hirtelen feszítsd meg tízszer, mindegyikkor hirtelen rövid kilégzés. További jó gyakorlatok: felülések, futás, és minden olyan gyakorlat, ami az energiát mozgásba hozza. Érzelmi emlékeket tárolunk itt és innen erednek a zsigeri érzések. Sokunkat ez a csakra köt össze természetesen a környezetünkkel.

Ételek, melyek táplálják a csakrát: müzli, gabonafélék, tésztafélék, kenyér, rizs, lenmag, napraforgómag. Tejtermékek: tej, sajt, joghurt. Fűszerek: gyömbér, menta, citromfű, kamilla, kurkuma, kömény és édeskömény.

E csakrához olyan betegségek tartoznak, melyek aggodalomra, félelemre, szorongásra és elnyomott agresszióra vezethetők vissza: cukorbetegség, epepanaszok, emésztési problémák, gyomorfekély, epe és májbetegségek, dühkitörések, hatalmi visszaélések, hisztéria, mazochizmus, szadizmus, szégyenlősség.

Megerősítés: "Kimutathatom az érzéseimet, pozitívan harcolok."

A második csakra elnevezései: Szvádhisthána csakra, szakrális-csakra, hasi-csakra, szex-csakra, keresztközpont. Alapelve, a lét alkotó jellegű szaporodása. A hozzá kapcsolódó tanulási feladat, az ősi érzelmek, áramlás az élettel, érzékiség, erotika, kreativitás, rácsodálkozás, lelkesedés széles skáláját foglalja magába. A nemiséghez kapcsolódó feladata miatt, a rendellenes működés esetleg szexuális problémákra utal.

Gyakorlat: Feküdj hanyatt a földön, térdeid egymás mellett hajlítva, talpak a talajon a fenékhez közel. Karok a test mellett, tenyér a talajon. Lelegezz be lassan, és emeld fel a csípőd a földről minél magasabbra, de a vállad tartsd lent. Lassú kilégzéssel csigolyánként ereszd le a hátad.Állj fel egyenesen, térdek enyhén hajlítva, medence előre billentve. Forgasd a csípőt fokozatosan kisebb körökben, majd lassan növeld a kor méretet. Ismételd a forgatást a másik irányba. Fej és lábak teljesen mozdulatlanok, térd laza és hajlékony (kicsit hastáncszerű mozgás).

Ételek, melyek táplálják a szakrális csakrát: édes és trópusi gyümölcsök, például dinnyék, mangó, maracuja, narancs, kókusz eper. Mézek és csonthéjasok pl. mandula, dió, napraforgómag. Fűszerei: fahéj, vanília, szentjánoskenyér, édes paprika, szezámmag, köménymag.

Betegségei: bélgörcsök, gombás fertőzések, a here, a méh, a mellek megbetegedései és menstruációs problémák étkezési zavarok, kapcsolati és kreativitási problémák, örömtelenség és frusztrációk.

Megerősítés: "Közeledem másokhoz, kinyilvánítom szükségleteimet."

Az első csakra elnevezései: Muládhára csakra, gyökér csakra, bázis csakra, alap csakra, farközpont (gyökértámasz). A gyökércsakra a fizikai világgal való kapcsolatunkat mutatja. Akinek rosszul működik a gyökércsakrája, az általában "nem jár két lábbal a földön". Ennek következtében nincs meg a földelése sem. A „földelésen" keresztül lépünk kapcsolatba Föld anyával, a materialista világgal. Aki túl sokat foglalkozik a szellemi világgal, a felső három csakra „beindításával, és közben elhanyagolja a földi dolgokat, annak az egyensúly megteremtése érdekében földel kapcsolatos tevékenységeket javaslok. Kertészkedés, kirándulás.

Gyakorlat: Föld meditáció- miközben kapcsolatba kerülsz a földanyával, gyökeret versz benne, mint egy öreg fa, hogy a stabilitásod megtaláld.

Ételek, melyek a gyökér csakrát táplálják, a következő zöldségfajták: répa, burgonya, paszternák, retek, cékla, hagyma, fokhagyma, torma; proteinben gazdag ételek, pl. tojás, hús, bab, tofu és más szójatermékek, mogyoróvaj; fűszerek: csípős paprika, metélőhagyma, cayenne-i bors, feketebors.

Betegségei: székrekedés, bélgyulladás, gerincproblémák félelmek, féltékenység, harag, depresszió, mohóság, alvászavarok.

Megerősítés: "Mindkét lábbal a földön állok. Szükségleteim kielégítődnek."

Szólj hozzá!

Címkék: varázslat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása